23-08-2008

Be Quick’28 A1 – S.V. Epe A1

Na al weer een paar weken training in de benen, en het nodige geloop was het alweer tijd voor de eerste bekerwedstrijd in een reeks van 3.
Het programma was niet bepaald makkelijk te noemen met, Be Quick’28 uit (3e divisie), de maandag erop Agovv thuis (3e divisie), en zaterdags WHC uit (Hoofdklasse) maar ja, in de beker kunnen rare dingen gebeuren en het zijn ook nog is goede wedstrijden voor je conditie.
We moesten spelen in Zwolle op een nieuw sportpark met bijna alleen maar ku(ns)tgras.
Het was voor ku(ns)tgras begrippen een goed veld, maar ik kies toch echt voor nostalgie en doe mij maar lekker de natuurlijke graspollenoorlog.
Er moest toch gevoetbald worden en om 12 uur trapten we af.
We begonnen goed door vooruit te voetballen en konden goed meekomen in hun spel.
Na een paar kansen over en weer en een blessurebehandeling daar was het na 20 minuten raak voor ons.
Bram verstuurde een perfecte steekbal op Amed, die de bal netjes in de lange hoek legde:0-1.
Een goed begin… Maar na de goal leken we banger te worden voor de tegengoal, die er uiteindelijk ook kwam.
Doordat we achteruit gingen lopen, maakten we het onszelf lastig, en door slechte communicatie kon een speler van Be Quick’28 de 1-1 aantekenen.
We bleven na de goal strijden en dit resulteerde nog bijna in de voorsprong voor rust, Hessel presteerde het echter om de bal voor open goal naast te koppen.
Er vlogen tussendoor ook nog 2 ballen van Be Quick op de lat maar, die was gelukkig dik genoeg.
Het fluitsignaal kwam daarna en we konden ons gaan opmaken voor een lekkere bak thee, slootwater bleek hiervoor ook een synoniem te zijn.
Er werd ons gezegd niet teveel te gaan lopen met de bal omdat, we conditioneel waarschijnlijk nog wel een achterstand hadden.
De jongens uit Zwolle hadden al een paar weken training extra in de benen zitten.
In het begin van de tweede helft golfde het spel op en neer.
Met een schot rechts, en een redding links.
Wij namen 15 minuten na rust toch de voorsprong, Amed opende de bal van links naar rechts en Daniël schoot de bal hard in de lange hoek:2-1.
We vielen na de goal weer in herhaling want we gingen weer achteruit lopen, en dit resulteerde niet veel later in de gelijkmaker.
Een afgeslagen cornerbal werd door Be Quick tot goal gepromoveerd: 2-2..
We konden weer opnieuw beginnen, terwijl onze krachten aan het wegvloeien waren.
We konden ook nauwelijks meer van onze goal afkomen, dit illustreerde het verschil in de hoeveelheid trainingsarbeid goed.
We kwamen een paar keer goed weg, en ook de vervanger van Dave, Bas hield ons een paar keer goed op de been.
Toch liepen we tegen een achterstand aan, een speler van Be Quick soleerde door de verdediging heen en tekende 3-2 aan, we wisten dat het nu extra lastig zou worden…
Toch gingen we op zoek naar de gelijkmaker, die eigenlijk wel verdiend was.
We vochten en streden en de goal kwam er dan toch, uit een afgeslagen bal schoot Amed de bal hoog op de goal, en hij viel precies goed onder de lat door: 3-3.
Met nog 10 minuten op de klok moesten we dit kunnen verdedigen en dit gebeurde ook.
De eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen een ploeg met hoog niveau en die al langer in training zat, een knappe prestatie.
Aankomende maandag moeten we dus aantreden tegen Agovv, wat ook geen makkelijke tegenstander zal worden.
Gelukkig op gewoon gras, hoe het hoort..